We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Vad vill egentligen Southampton?

2 0 1
12.10.2018

Det är en syn vi har sett många gånger förut. Vi har sett klubbar, även stora klubbar, som Aston Villa, Sunderland, Swansea, Stoke, Wigan, Newcastle, West Brom med flera under de senaste tio åren sakta förtvina och falla ned i Football League. I några fall har dessa klubbar hittat tillbaka. I de flesta fall befinner de sig där fortfarande. Det är en syn vi har vant oss vid och varje säsong verkar någon eller några klubbar ta på sig denna roll.

Den här säsongen är det framför allt Southampton som visar upp dessa tecken till förfall och stagnation. Southampton är en klubb som, liksom redan de uppräknade klubbarna före dem, har både kapitalet, kompetensen och kunnandet att hålla sig kvar i Premier League, men som alltmer har kört fast i gamla hjulspår. Det finns något deprimerande välbekant med att titta på Southampton för tillfället.

Det är en sorglig utveckling. Särskilt som Southampton är en klubb som under 2010-talet har haft en väldigt positiv resa, med två raka uppflyttningar från League One till Premier League, med Ligacupfinal och europeiskt cupspel. Men i slutet av den framgångscykeln har Southampton inte lyckats förnya sig, utan tvärtom tappat kvalitet både i anställning av managers och i rekrytering av spelare. Vad som förut gjorde dem spektakulära.

Det finns något ledsamt förutsägbart över Southampton nu för tiden, något vi har sett tecken på flera år. De kan som de flesta lag glimra till någon gång då och då, men oftast innebär en match med Southampton att se ett lag som spelar en alldeles för långsam fotboll, ett lag alldeles för benäget till egna försvarsmisstag, och ett lag som särskilt när de hamnar i underläge aldrig riktigt verkar tro att de kan vinna matchen.

Den senaste matchen mot Chelsea är egentligen ett väldigt tydligt exempel på just detta........

© fotbollskanalen