We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Bara att skaka på huvudet åt Liverpools målvaktssituation

2 3 7
13.07.2018

Liverpool inledde sitt försäsongsprogram med en match mot Chester för några dagar sedan mitt under brinnande VM. Med Loris Karius vaktandes målet, för första gången sedan den där olycksaliga Champions League-finalen. Ungefär som om det stod skrivet så levererade Karius även i den matchen ett misstag av ungefär samma kaliber. Det hela gick självklart omedelbart viralt.

Loris Karius fick en hjärnskakning under Champions League-finalen! Detta blev vi varse någon vecka eller så i efterhand. Det var Sergio Ramos som inte fick nog med Mohamed Salah utan dessutom rammar Karius med en armbåge. Kort efteråt gör Karius sitt första grova misstag när han ger bollen till Karim Benzema, och en stund senare släpper han som bekant in Gareth Bales långskott.

Det kan så klart kännas fånigt och onödigt att ifrågasätta sanningshalten i detta, om inte annat eftersom det är omöjligt att veta något utifrån. Men ibland finns det också goda skäl att förhålla sig skeptisk. Dels när något så uppenbart ligger i någon eller någras intresse att vara på ett visst sätt. Dels när detta något omges av mystiska och kontraintuitiva omständigheter. Här är mycket märkligt.

Ett – Timingen på diagnosen kom väldigt sent, först en dryg vecka efter matchen mot Real Madrid och dess fall-out. Visst, symptom på hjärnskakning kan dyka upp i efterhand, men det är samtidigt lite lurigt att tänka sig att Karius inte skulle ha kollats upp direkt efter finalen givet smällen och givet misstagen.

Två – Loris Karius får diagnosen i Boston, på Massachusetts General Hospital. Det är inte ett sjukhus Liverpool normalt sett använder, det var knappast........

© fotbollskanalen