We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Mandzukic visade den hänsynslöshet som krävs för en VM-final

2 1 166
12.07.2018

MOSKVA. Mario Mandzukic såg inte ut att kunna ta många steg till, men när läget kom fanns kraft nog att skjuta Kroatien till en historisk VM-final. Detta landslag är något extra och det är inte svårt att förtjusas.

VM-semifinalen stod och vägde under förlängningen. Straffar hägrade vid det slutet av den andra förlängningskvarten när England inte fick undan bollen. Ivan Perisic kastade sig in i en nickduell och fick fram bollen till Mario Mandzukic som vaknade till liv och såg till att trycka in 2-1 till Kroatien.

Efter målet stormade Mandzukic ut mot den kroatiska klacken bakom Jordan Pickfords mål och efter lagkamrater, avbytare och en hel del andra som alla kastade sig ovanpå anfallaren. Att han ens överlevde det. Han såg att ut att vara slut redan mot Ryssland, men när tillfället bjöds så var han hänsynslös och slog in segermålet.

Även om det återstod över tio minuter och domaren Cuneyt Cakir lade till några blev det aldrig något tryck mot Kroatiens mål. Engelsmännen tappade då en skadad Kieran Trippier och med tanke på att Gareth Southgate gjort fyra byten var man plötsligt en man mindre och orkade inte lyfta sig.

Istället såg man galet glada kroatiska spelare som efter slutsignalen kastade sig och surfade på gräset nedanför sin röd-vit-rutiga klack som tagit över den mäktiga Luzjniki-stadion mer och mer i takt med att matchen svängde. När det var över och Kroatien var klart för sin första VM-final så hade de engelska........

© fotbollskanalen