We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Det bisarra fallet Entella, klubben fast mellan två divisioner

5 1 0
12.10.2018

Vi är en och en halv månad in på den italienska fotbollssäsongen, och fortfarande är sommarens kaos i Serie B och C inte över. Ni vet, tre lag fick licensen indragen i Serie B och skickades ner i seriepyramiden. Anrika Bari började om i Serie D efter konkursen, likaså Cesena som spelade i Serie A bara för några år sedan. Avellino klarade sig undan konkurs men återfinns denna säsong i tredje högsta divisionen.

19 lag friskförklarade lag återstod, och de ansvariga tog helt sonika beslutet att börja en säsong med dessa istället för det ordinarie antalet 22 lag. Ett gäng klubbar, Pro Vercelli, Ternana, Novara och Siena, protesterade och försökte rättfärdiga deras existens i Serie B till olika juridiska instanser. När kaoset var som värst för några veckor sedan cirkulerade citat om att hela Serie B-säsongen skulle ställas in.

Frågan är om läget ändå inte är värst för Virtus Entella. Klubben från den lilla staden Chiavari utanför Genua slutade på 19:e plats förra säsongen, högst upp av de nedflyttade klubbarna. Överlevnadshoppet väcktes till liv i mitten av juli när beskedet kom att Bari, Avellino och Cesena inte skulle komma till spel i Serie B.

Seriesystemet har oklara regler kring uppflyttning vid särskilda omständigheter. Klubbens storlek, ekonomi och attraktionskraft spelar bland annat in, men Entella hoppades på en lösning om att få stanna i B. Lättare sagt än gjort. Coni, Italiens olympiska kommitté, avslog förfrågningarna från samtliga klubbar som ville bli bönhörda.

En ytterligare räddningsplanka dök upp för Entella........

© fotbollskanalen