We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

В ГЕРБ-Бургас имаме вътрешна конкуренция и достатъчно подготвени кадри за ръководни постове

2 0 0
12.02.2019

В ГЕРБ-Бургас имаме вътрешна конкуренция и достатъчно подготвени кадри за ръководни постове


Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Ще продължим да сме отворени към външни лица – експерти и хора с високо обществено доверие, казва депутатът

Иван Вълков е на 53 г., четвърти мандат депутат от ГЕРБ. Общински ръководител на партията в Бургас. Член на две парламентарни комисии - по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Разговаряме за политическа ситуация в Бургас предвид предстоящите избори у нас тази година.

- Г-н Вълков, през 2019 г. ще има поне два избора – за Европейския парламент и местен вот. Как се готви общинската структура на ГЕРБ в Бургас за тях?

- ГЕРБ в Бургас винаги е готов за избори. Ние сме го доказали нееднократно. Даже на 10 февруари имахме номинационно събрание на кандидатите за евродепутати. Събраха се делегати от всички клубове, мина на много добро ниво. Лично аз съм много доволен от кандидатурите. Готови сме за избори, всичко е нормално.

- Три ли са номинациите от Бургас за евроизборите?

- Повече са, имаше и отводи. Откроява се номинацията на Ивелина Василева, която е от нашия регион. Бургаската структура я подкрепи с най-много гласове. Считаме, че тя е достоен кандидат и най-вече е печеливш, като се има предвид и нейният профил на експерт. Тя е била заместник-кмет, заместник-министър, била е министър както на екологията, което е изключително важно, така и на евроинтеграцията. Смятаме, че тя е един готов кадър за Европейския парламент.

- Мария Габриел и Андрей Новаков ли са другите номинирани от Бургас?

- Да, те са номинирани, но имаше и други номинации с отводи. Това бе едно нормално събрание, на което бяха изразени и различни мнения относно подготовката и това как трябва да протече самият предизборен път.

- Отводи кои си направиха – някои по-любопитни имена?

- Жечо Станков.

- А кметът Димитър Николов да не би да е бил номиниран?

- Не,........

© Flagman