We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ескалацията в Азовско море - политически инат, откровено...

5 0 11
26.11.2018

Ескалацията в Азовско море - политически инат, откровено безумие и една поразбудена мечка


Автор: Георги РУСЧЕВ

Крим е руски, достъпът до Азовско море минава през Крим, кой е нападател и кой защитник?Четири години след като жителите на Крим изразиха гражданското си мнение да станат част от Русия, изглежда някои хора в политическия елит на Украйна все още не са осъзнали този прост факт – Кримският полуостров е руски с етническо руско население и проруска ориентация.

Именно това твърдоглавие от страна на Порошенко, по-рано вчера доведе до брутална ескалация в Азовско море – воден басейн на север от Черно море, достъпът до който минава единствено и само през Крим – през Керчския пролом.

3 украински военни кораба тръгват рано сутринта от пристанището Одеса с курс Мариупол. Преминават през въпросния пролом и навлизат в Азовско море. Говорим за военни кораби. Там те са посрещнати от руската брегова охрана, насочени са да отклонят курса си, но изглежда руският и украински езици действително са различни (колкото различни са българският и македонският) и капитаните им не разбират какво им се казва. Последва това, което вчера стана ясно – руски военен кораб блъска украинския, като данните за ранени моряци от украинска страна са различни, в зависимост от политическата линия на медиите, които отразяват събитието.

Кой крив, кой прав? Този въпрос всъщност е важен за разбирането на цялостната картина и контекста на........

© Flagman