We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Каква е връзката между зверското убийство на журналиста Джамал...

4 0 8
20.10.2018

Каква е връзката между зверското убийство на журналиста Джамал Хашоги и това на Георги Марков


Автор: Георги РУСЧЕВ

Разликата между покушенията е 40 години, но приликите в контекста са потресаващиЗверското убийство на саудитския журналист Джамал Хашоги по много зловещ начин наподобява това на Георги Марков. За тънката връзка между двете откровено политически покушения написа по-рано днес бургаският разследващ журналист Божидар Божков в кратък коментар на станата си във Фейсбук.

„Имаме журналист, който е бил част от най-тъмните кръгове в родината си, включително най-близък съратник и последовател на Осама бин Ладен. Бил е член на организацията „Мюсюлмански братя“, която както в Египет, така и в Саудитска Арабия е обявена за терористична. Бил е съветник по медийните въпроси на влиятелния принци Турки ибн Фейсал Ал Сауд. Оглавявал е и ежедневници в това кърваво и мрачно кралство“, започва анализа си Божков.

Кратка справка в биографията на зверски убития журналист Джамал Хашоги потвърждава думите на Божков. В публикация на канадското издание canadafreepress, озаглавено „Грозната терористична истина за Джамал Хашоги“, се упоменават интересни факти от живота му.В гимназията Джамал имал добър приятел на име Осама бин Ладен.

„Надявахме се да основем ислямска държава където и да е“, спомня си Хашоги за прекараното с бин Ладен време. „Вярвахме, че първата такава ще доведе до втора и че ще се образува ефекта на доминото, който да преобърне историята на човечеството“

Историята продължава – Хашоги следва другаря си в Афганистан, където да води война с навлязлата тогава в страната руска армия.

Различните медии в света в момента могат да пишат за Хашоги, че е журналист, но писанията му от 80-те години в Афганистан съвсем спокойно могат да бъдат прочетени като джихадистка пропаганда със заглавия като: „Арабските муджихидини в Афганистан II: Пример за единство в ислямската умма*“ (умма – от арабски: „нация/народ“)


Хашоги непохватно държи автомат калашников в Афганистан.........

© Flagman