We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Бургаски депутат предупреждава: Арменските църкви ще бъдат...

8 1 2
11.10.2018

Бургаски депутат предупреждава: Арменските църкви ще бъдат затворени, католическата ще бъде ударена


Автор: Лъчезар Лисицов (снимка-архив: Авторът)

Николай Тишев настоява за редакция на промените в Закона за вероизповеданията на второ четене


БСП, ГЕРБ и ДПС влязоха в особен режим на спорен консенсус по отношение на противоречиви промени в Закона за вероизповеданията. Народното събрание прие на първо четене два законопроекта, които ограничават свободите на религиозните общности у нас. Целта е да се спре влиянието на чужди държави и радикални течения.

От големите парламентарни формации одобриха промените с уговорката, че между първо и второ четене ще се остави повече време за редакция на текстовете. За целта ще се състави и работна група от депутати, в която ще участват и представители на вероизповеданията.

Единият законопроект е с много широк консенсус на ГЕРБ, ДПС и БСП и е резултат от разбирателство, постигнато на Консултативен съвет за национална сигурност при президента.
Вторият е само на депутати от „Обединените патриоти”, но има същата насоченост.


Бургаският депутат от „БСП за България” Николай Тишев обаче алармира, че може да бъдат ликвидирани някои християнски общности у нас.
Той обърна внимание на законопроекта на ГЕРБ, БСП и ДПС, като обясни, че основната цел е ясна - противопоставяне на радикални форми на вероизповедания и на секти и църкви, които се нароили последните 30 години.

Само че има текстове, които задължително........

© Flagman