We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

ZVIJEZDE IZ SEHARE RUŽDIJA METANOVIĆ: Eltona Džona doveo u Zetru

2 0 1
11.07.2018

Čovjek koji je razvijao potencijal mladih talenata u muzici i krčio im put kroz estradno trnje bio je Ruždija Metanović. Ako kažemo menadžer, pogriješili bi. Jer on nije vukao za rukav i proganjao slavne ličnosti radi sitne zarade. On bi, zapravo, trebao da bude uzor producentima i PR menadžerima. Kreator sarajevske muzičke scene, bio podrška novim bendovima, muzičarima i pjevačima. Pomagao im jer je radio posao vezan za ljubav. Za rokenrol i muziku uopšte.

Ruždija je rođen u Nikšiću 1953. godine. Doselio u Sarajevo sa porodicom i tu završio osnovno, srednje i fakultetsko obrazovanje Politologa. No, sudbina određuje način za ostvarenje viših ciljeva o kojima je maštao. Pored fudbala koji je volio, i bio sjajan golman u „Bosni“, „Iskri“ i podmladku „Želje“ sav uspjeh i talenat na tom polju zanemaruje. Sve zbog muzike!

Svirao je pomalo gitaru, onako za svoju dušu. A neizmjerno volio slušati i gledati „Indexe“ u Domu mladih. Upravo taj Dom mladih i disko klub „Kaktus“ u amfiteatru Skenderije bivaju dio njega. Svezali ga za sebe. Postaje urednik programa u Skenderiji. Život mu pruža priliku........

© Express