We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tko se boji muslimana - još?!

4 0 0
09.11.2018

Zapravo, možda je pravo pitanje, a slijedom samoborskog migrantskog slučaja i reakcije Mate Rimca: Tko se boji Bosanaca još?! S tim što Bosanci nisu tamnoputi. Uglavnom.

Uoči rujanskih izbora u Švedskoj, kada je, zapravo, već bilo izvjesno kako će desnica (desni centar plus krajnja desnica) srušiti stoljetnu vlast socijalista, švedski je publicist Tino Sanandaji kazao da su mnogi Šveđani iz srednje i gorne klase danas „politički korektni rasisti“, koji s migrantima ne žele imati ništa. A u toj je skandinavskoj zemlji (obećanoj) do 2015. u političkom centru javno kritiziranje migracija bilo je – tabu. No Švedska je u migrantskom valu te godine primila najviše migranata, gotovo 50 posto više po stanovniku od Njemačke.

Primila ih je, naime, 163 000, odnosno njih 17 na tisuća po stanovniku. A Njemačka je tada zbrinula milijun izbjeglica i migranata, odnosno 12 na tisuću. Dopisnik Večernjeg lista iz Rima Silvije Tomašević iračunao je da bi Hrvatska, da se ponašala kao Švedska, 2015. primila 70 000 izbjeglica i migranata. Srećom pa nije...

Što je više kleveta i laži

Sjetio sam se ovih podataka ovoga tjedna kada je jedna starija gospođa iz Samobora, vidjevši nekolicinu tamnoputih osoba zaključila kako se radi o migrantima te ih žurno prijavila policiji. Ispostavilo se, međutim, kako su (samo) u strahu velike oči.

„Tamnopute osobe“ su, u stvari, uredno prijavljeni stranci zaposleni u Rimac Automobilima, tvrtki Mate Rimca koja je poznata širom Hrvatske, ali i svijeta. Budući su se – kronično! – na društvenim mrežama pojavili razni, pa i rasistički komentari/ispadi, reagirao je i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, zamolivši građane da........

© Dnevnik