We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Op het gebied van openbare toiletten blijft Nederland een soort derdewereldland

1 0 0
13.02.2018

In elk 'normaal' buitenland is het gebruikelijk dat je in zo ongeveer elk winkelcentrum, in elke supermarkt en dergelijke naar het toilet kunt. In sommige buitenlanden zelfs in elke winkel. Dat is daar gereguleerd en meestal een wettelijke verplichting.

Nederland is op dit gebied een soort derdewereldland. Maar hoera, dat gaat veranderen. Want ik lees dat zowaar de hele Tweede Kamer vriendelijk aan de regering vraagt om in gesprek te gaan met gemeenten en winkeliers om eindelijk eens voor meer en openbare toiletvoorzieningen te gaan zorgen.

Maar voor wie zijn die dan eigenlijk bedoeld, volgens de Kamerleden? Voor 'zieken, zwangeren en gehandicapten'. Want 'die kunnen bij hoge nood nergens terecht'.

Maar ik, en met mij vele gewone Nederlanders die niet ziek, zwanger of gehandicapt zijn, kan ook nergens terecht.

Het lijkt me dus een (te) vrijblijvende vraag van onze volksvertegenwoordigers die weinig echt resultaat zal opleveren. Maak er dus maar een verplichting van. Welk Kamerlid durft dat aan?

Rutger van Gent, Nieuw-Vennep

Halbe Zijlstra afgetreden? Was hij er zelf wel bij toen hij dat zei ?

Hans van Noord, Utrecht

Het gemak dient de mens. Contactloos betalen met je ring, je horloge of ander accessoire is slechts een stap in de richting........

© de Volkskrant