We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De klimaatverandering valt niet mee

2 1 0
12.07.2018

In haar column van 12 juli stelt Sylvia Witteman (vrij verwoord) dat het zure-regenprobleem en ‘het vervuilde milieu’ in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw slechts bangmakerij was waar je niks meer over hoort en dat het met klimaatverandering dus ook wel mee zal vallen.

Dat je niks meer over zure regen hoort, komt juist doordat er tijdig grootschalig actie is ondernomen om zwavel- en ammoniakuitstoot te verminderen. De bodem is vervolgens in rap tempo hersteld, wat laat zien dat de natuur best veel veerkracht heeft.

Die natuur redt het ook vast wel bij klimaatverandering, maar of dat met of zonder mensen is, zal moeten blijken. Misschien lijkt zo’n column van mevrouw Witteman onschuldig, maar ik ben bang dat dit soort wegwuiven van problemen zeker niet gaat bijdragen aan een oplossing.

Tobias Dansen, Woerden

Op de voorpagina van 12 juli staat in het artikel ‘Trump botst hard met Europese Navo-landen’ onder meer dat Merkel bijval kreeg van premier Mark Rutte: ‘Ook Nederland zal afhankelijk blijven van Rusland, want we zetten de gaswinning in Groningen stop.’

Nu wil ik heel graag vernemen waarom wij Nederlanders dan........

© de Volkskrant