We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘Ik bied alle Nederlanders voor de duur van het WK het Marokkaanse burgerschap aan’

4 1 1
14.06.2018

Nogal wat media zijn – een tikje chauvinistisch – de Nederlandse Marokkanen in het Marokkaanse elftal aan het claimen. Ik begrijp dat. Elke Nederlander wil toch tijdens het WK voor zijn ‘eigen land’ zijn. Daarom bied ik iedereen voor de duur van het WK het Marokkaanse burgerschap aan. Noem het een handreiking.

Ik doe dat namens alle Nederlandse Marokkanen. Immers, als wangedrag van één Marokkaan de hele gemeenschap wordt aangerekend, dan geldt dat ook voor een handreiking.

Dit zijn de voorwaarden:

- Leer Marokkaans voor het WK: niet ‘lekker wijf’ roepen naar een vrouw die in beeld komt, maar zina sissen tegen het scherm (kech wordt afgeraden). De scheidsrechter is nooit ‘blinde lul’ maar ‘blinde zib’.

- Bij winst spring je direct in de auto, rijd je naar het dichtstbijzijnde plein en blijft daar vier uur lang collectief toeteren. Komt er ibanesh (politie), koop ze om.

- Spelen Marokkaanse Nederlanders slecht of gedragen ze zich afwijkend op persconferenties, wijt dat dan ogenblikkelijk aan hun Nederlanderschap.

- Het is als tijdelijk Marokkaan sowieso beter de Marokkaans-Nederlandse speler als ‘profiteur’ te zien. Hun ‘eigen land’, Nederland, kwalificeert zich niet en nu noemen ze zich plotseling Marokkaan om een WK mee........

© de Volkskrant