We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Om zorgboerderijen geen zorgen voor de minister

1 0 0
12.07.2018

Een ministerie is naast al het andere ook een impresariaat. De minister is het basismateriaal. Die moet zo goed mogelijk worden ingezet om het beleid aan de man te brengen.

In het geval van minister van Landbouw Carola Schouten lijkt dat goed uit te pakken. Als we Maurice de Hond mogen geloven, is ze met afstand de populairste bewindspersoon. Daarom wilde ik graag eens mee als de minister de boer op gaat.

Zodoende sta ik kort na de eerste regenbui van de zomer op het erf van zorgboerderij ’t Paradijs in het buitengebied van Barneveld. Ik blijk niet de enige. Allerlei camera’s en notitieblokken staan de minister op te wachten. Ze zal verschijnen achter het stuur van een 2CV, vanwege opnamen voor het programma EenVandaag.

Dat schiet minder op dan gedacht. Alle tijd om de elementen van het programma scherp te krijgen. Het gaat op deze dinsdagmiddag om een driedubbelslag:

1. Zorgboerderij ’t Paradijs in het bijzonder.
2. Multifunctionele landbouw in het algemeen.
3. Biologisch ketenbeheer.

De omgeving werkt alvast mee: ’t Paradijs is een vriendelijke plek waar zijinstromer IJsbrand Snoei dieren, fruit en groenten........

© de Volkskrant