We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ariejan Korteweg: bij de PvdA wordt overal om gestreden, zelfs om het dorre hout in het rode vuur

2 16 0
14.09.2017

Je zou denken dat PvdA-prominenten in de rij zouden staan om de partij uit het slop te trekken. Velen hebben immers een prachtige carrière aan haar te danken. Maar niemand wil en zij die wel willen, zijn onervaren en vlak. Lees de ontluisterende reportage van Ariejan Korteweg. (Pieter Klok)

Alles is strijd bij de PvdA. Niet met de VVD, de bazen, de zorgverzekeraars of de vrijemarktkapitalisten. Strijd met elkaar, om het dorre hout in het rode vuur. Kamerlid Gijs van Dijk zei het me gister nog: weet je wat ik het vaakst hoor als reden waarom mensen geen PvdA hebben gestemd? Er wordt bij jullie zo veel geruzied.

Nu is er strijd om wie Hans Spekman gaat opvolgen als partijvoorzitter. Een rits prominenten - Sharon Dijksma, Carolien Gehrels, John Kerstens, Roos Vermeij, Mei Li Vos, Michiel Servaes, Kim Putters - zou zijn gesmeekt zich kandidaat te stellen. Vergeefs. De tijd dat cultuurbewakers als André van der Louw, Anne Vondeling of Max van den Berg die klus op zich wilden nemen, ligt ver achter ons. Dat zegt iets over hoe de kans van slagen wordt ingeschat. En over de schatplichtigheid die men voelt jegens de partij.

Het duo........

© de Volkskrant