We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Čije je KiM?

2 0 1
12.01.2018

"Za srpske uslove, ovo što je Vučić napisao (deo o odnosu Srbije danas prema Kosovu) isto je kao kad bi na primer Erdogan priznao da je 1915. bilo osmanlijskog genocida nad Jermenima", objavio je onomad vodeći nemački list Frankfurter algemajne cajtung, objavljujući pravi hvalospev o sada već čuvenom Vučićevom tekstu o potrebi javnog dijaloga o Kosovu.

Piše: Nataša B. Odalović

12. januar 2018. 15:00

Tekst je potpisao novinar Mihael Martines, kod nas poznatiji kao "moj prijatelj Mihael", kako ga javno naziva predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Da li slučajno pogrešno razumevajući Vučićev tekst, ili učitavajući sadržaj koji je samo njemu poznat, tek, Martines navodi i to da je srpski predsednik svojim sunarodnicima rekao u lice, dosad nečuveno: "Da bi Srbi konačno trebalo da se pomire sa nezavisnošću nekadašnjeg dela Srbije."

Ako je pogrešno razumeo, onda je to priviđanje rečenica koje je Vučić navodno napisao bila masovna pojava u nemačkim listovima (obrazovanijeg staleža) tih dana, jer su svi odreda u autorskom tekstu A. V. videli da "Srbija više nikada neće imati uticaja na Kosovu" i da Vučić "zahteva od Srba da ovo prime k znanju". Istini za volju, ovo zaista nigde u Vučićevom tekstu nije pisalo, ali,........

© Danas