We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gjennomslag i en urolig tid

1 5 193
12.07.2018

I skrivende stund er det sommer, og for de fleste av oss - ferie! Det er en stund siden det politiske halvåret ble avsluttet, og det er en stund til det neste begynner. Og nettopp da er det meningsfullt å se etter lærdommer fra vinteren og våren for å forberede oss til høsten. Min spådom; politikken kommer i sentrum, og alternativene blir tydeligere i norsk politikk.

Først om halvåret bak oss: For Arbeiderpartiet må det innrømmes; det har vært et krevende år. Valgnederlaget svei og MeToo-saken traff oss midtskips. Det tok, og måtte ta, tid å komme videre fra det.

Samtidig er det andre erfaringer som gir håp. Det ble også et halvår der fant sted mye godt politisk arbeid. Vi fikk gjennomslag for viktige poster i vårt program. Vi fikk ikke bare fremmet forslag, vi fikk de andre i opposisjonen med oss på å danne flertall. Dette er gledelig og det forplikter.

Det aller viktigste for meg er at det jobbes godt i Arbeiderpartiet med det aller viktigste: Å stå på for de 800.000 menneskene som stemte på oss ved forrige valg. De stemte på en annen politikk enn høyresidens. De sa nei til kutt i fagforeningsfradrag og mer midlertidighet som gjør arbeidslivet mer utrygt. De sa nei til usosiale skattekutt som øker de økonomiske forskjellene. De sa nei til privatiseringsreformer som nå........

© Dagsavisen