We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Det er på tide å snakke mer om problemene rundt kjøttindustrien

1 0 1199
12.07.2018

I norske aviser oppfordres nå nordmenn til å spise mer kjøtt for å møte kjøttindustriens overproduksjon. Samtidig publiserer Science en av de hittil grundigste studiene på landbruk og miljø – og konklusjonen er igjen: Kutt ut dyreproduktene.

Internasjonale miljøforskere blir stadig tydeligere i sine oppfordringer om å kutte kjøttet, og legger fram grundige bevis på at et skifte i diett er helt nødvendig for klimaet og miljøet. Mattilsynet avdekker store dyrelidelser i norsk kjøttproduksjon, og etologisk forskning har fortalt oss i flere tiår at dyr opplever slike lidelser like ille som vi selv ville ha gjort. 15.000 forskere har skrevet under på en advarsel om at de ville dyrene forsvinner – og kjøttproduksjonen er en vesentlig grunn til at det skjer.

Men leser man norske medier, skulle man tro man var på en annen klode hvor alt dette ikke hadde skjedd. På den «alternative» kloden er «det snilleste vi kan gjøre å fyre opp kulegrillen og gå løs på overskuddslagrene (av gris)», ifølge Aftenposten. Lokalavisene videreformidler villig bondeorganisasjonenes oppfordring om å grille mer lam. Tydeligvis fungerer medienes og kjøttindustriens felles krafttak – for ifølge Nationen går kjøttsalget «til himmels».

Stadig nye grunner til å........

© Dagbladet