We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

VOZAČKA BUNA

4 1 315
13.06.2018

Kako su u vreme Miloša Obrenovića, smrada koji je narod tretirao kao stoku i govna, povremeno izbijale bune, tako je i u vreme Aleksandra Vučića normalno da tu i tamo bukne poneka. Kad mi je, u prošlu nedelju, u inboks stigao prosleđen nepotpisan poziv da narednog petka kolima blokiram raskrsnicu jer je benzin jebeno skup, pomislio sam neko me zajebava. Ipak, isti poziv mi je uskoro stigao još od jednog fejsbuk korisnika, pa još jednog i još jednog i ubrzo još jednog.

Ništa od svega što nas pogađa nije udarilo tako žestoko kao poskupljenje benzina, sa posebnim naglaskom na podvrstu dizel. Pa, dobro. Kao što ću podržati proteste zbog mnogo bitnijih i hitnijih stvari, tako sam podržao i ovaj. Svako ko se buni protiv režima je u pravu.

Kola su, kao što sam u jednoj od prethodnih kolumni napomenuo, sredstvo kojim možete nekoga i ubiti, a kamoli zakrčiti jednosmernu ulicu. U Srbiji su, za volanom, ubedljivo najgrozniji ljudi, pošto za volan donose i užas življenja u Srbiji. Kad nadrkan sednem u kola, a to je skoro uvek, takoreći smesta pretvorim se u nadrkanog bednika. Psujem taksiste, policiju, bela kombi vozila za sopstvenu upotrebu, kretene koji stoje u desnoj traci u Bulevaru, tetke u džipovima i tako redom.

Više puta tokom vožnje nekome poželim da odmah crkne. Srbi za volanom su, znate to i sami, opasni i neuračunljivi, pa su samim tim ovi protesti zajebaniji od........

© BUKA Magazin