We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

"GOSPODI PODILUJ"

0 2 1767
22.03.2018

Ogromno je to stado, a kakvo je, možemo se uveriti svakoga dana, na svakom koraku. Tolikom i takvom stadu potrebni su adekvatni pastiri. Možete o popovima da mislite šta god, ali činjenice govore da sveštenici SPC predstavljaju uverljiv odraz svojih vernika.

Svi znaju da Srbinu najviše stalo do dobrog automobila. Pošto nema većih Srba od sveštenika SPC, logično je da njihova kola moraju biti veća i novija od onih kojim se vozi stado. Bogu je ugodno kad se njegov izaslanik po letnjim vrućinama vozi u limuzini sa kožnim sedištima i dobrom klimatizacijom, uz vufere iz kojih se ori „Glas crkve“. Isto važi i za zimu: veliki je greh da visoki sveštenik vitla po nekoj ledari, u sred božićnog posta, bez pogona na sva četiri točka i grejača za sedišta.

U našoj jadnoj zemlji svaki kurton ima vozila sa rotacijom, pa predlažem da ih imaju i vladike. Osim plavih i crvenih svetala, koja javljaju retrovizorima smrtnika da drumom juri božiji pastir, svešteno vozilo moglo bi sa razglasa emitovati „Oče naš“. Na semaforima – zna se. Drugi daju prosjacima, a u svešteno vozilo se novac ubacuje. U krajnjoj liniji, sam Bog zna koliko vladiki dobro dođe jurnjava pod rotacijom, kad ga na dvoru čekaju goli mladići, spremni za kupanjac.

Budući da je narod odvratan i licemeran, greh Božiji bi bio kad takvi ne bi bili i popovi. Ima Srba koji odlaze u crkvu da bi zapalili sveću za mrtve živom komšiji. Ima ih koji pale sveću da Zvezda ne ispadne iz Kupa od Mačve. Ima ih koji se mole Bogu da im ljubavnica doživi........

© BUKA Magazin