We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Četnik Čović u Banjaluci Kolumne | Dragan Bursać

6 8 1279
11.01.2019

Nekada su ga zvali čelnik bosanskih Hrvata, a mogli su ga i tada kao i sada zvati samo četnik bosanskih Hrvata. Znate svi, to je Dragan Čović i on je kako i dolikuje jednom četniku, prisustvovao proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci. Pa je tako samo kod naivnih otvorio Pandorinu kutijicu zgražavanja, lokalne sablazni i malograđanske nevjerice. Ko biva čudom se narod čudio sve sa pojedinim novinaramia, analitičarima i resto misleće ekipe, otkuda to Čovke na ovoj opskurnoj žurci. E, ali niti je čudno, niti je za čuđenje.

Jer, ako je iko pozvan i ako je ikao dužan da dođe Dodiku na kanabe ispod oklopnjaka «Despota», e to je Dragan Čović, Milin omiljeni BiH sajdkik. Kao što Betmen ima Robina, Dodik ima Dragana. Dakako više su u Superhik fazonu, ali nećemo sad u semantiku.

Kratka storija bratstva i jedinstva ustaša i četnika

Nego, zašto je to Čović bio dužan posjetiti karneval poštara, srBstva i mažoretkinja? Najprije zbog tradicije. Čovićeva ideološka tapiserija, u narodu i povijesti poznatija kao ustaše, običavala su od 1941 do 1943. okupljati na krigli dobrog franjevačkog piva u hotelu «Bosna» u istoj toj Banjaluci. Društvo su im pravili lokalni četnici. Bile su to vesele fašističke pijanke u kojima su se vjerovatno ramjenjivali recepti kako najbolje etnički očistiti teritoriju od Hrvata i Srba, naravno svako u svojoj kategoriji i rejonu. I kakav bi to bi........

© BUKA Magazin