We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zločin i čokolada

3 0 148
11.07.2018

Vijest da je Ratko Mladić uhapšen obišla je u nekoliko minuta cijeli svijet. Da bi javnost u svojim zemljama, uglavnom nezainteresovanu za Balkan, podsjetili zbog čega je ovaj ljuti čovjek na slikama toliko bitan, svjetski mediji iz arhiva vade fotografije i snimke ratne Srebrenice. U jednoj od njih, obezbjeđenje Ratka Mladića, jula 1995 godine, dijeli čokolade preplašenim civilima, a sam general obećava svima koji žele da ostanu ili odu da im se ništa neće desiti. Bezbjednost im garantuje svojom riječju.

Nakon nekoliko minuta za čokoladu, u narednih devet dana, prema izvještaju Komisije Vlade Republike Srpske zadužene za istraživanje događaja u Srebrenici, na tom mjestu i okolini ubijeno je više od 7000 ljudi.

Tadašnji Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je po objavi izvještaja ove Komisije sledeće: “Nakon svega ovoga, najprije kao čovjek i Srbin, pa onda kao otac, brat i sin, a tek onda kao predsjednik Republike Srpske, moram reći da je ovih 9 dana jula srebreničke tragedije crna........

© BUKA Magazin