We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

En iagttagers oplevelser af psykiatrien i Herning

4 0 9
06.12.2018

PSYKIATRI

Men stor »hjælp« får de da ved at blive tilbudt psykotisk medicin ad libitum, der er der skam ingen smalle steder. Medicin med en alen-lang række af bivirkninger. Havde da troet, at der blev medicineret efter diagnose. Nu f.eks. ptsd-ramte bliver proppet med psykofarmaka. Man kan læse, at de amerikanske soldater har været udsat for voldsomme cocktails af psykotisk medicin i forbindelse med tjeneste, og den hyppigste dødsårsag i den amerikanske hær er selvmord, som er en anden bivirkning ved psykofarmaka .

Og det med indlæggelse er der slet ikke styr på. Man skal kun være indlagt, hvis man er til fare for andre og sig selv. Jeg har en god ven, der er endt i et totalt kaotisk forløb på psyk. i Herning. Jeg troede i starten, at det var lidt overdrevent, men jo mere jeg oplevede, des mere forfærdet blev jeg. Det endte så med, at jeg blev hans mentor, hvor jeg har kunnet deltage i møderne - møder, hvor der blev dikteret og ikke samarbejdet. Han fik sidste år en dom til ambulant behandling og det var jo sådan, det gerne skulle have foregået.

For fire uger siden gik det helt galt. Vores ven var til sin ambulante samtale, hvor han lige spørger til, om han må tage på en ferie til Spanien. Det bliver afslået. Efter ca. 45 minutters snak frem og tilbage, vælger min ven at forlade mødet, da ptsd-ramte har svært ved at fastholdes i længere tid i små rum, plus den opslidende diskussion.

Han har på et........

© aoh.dk