We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Flytning og besparelser = en dårlig cocktail for fremtiden

2 0 132
06.12.2018

SKOLEN

Nu har det endda også fået TV2's bevågenhed, og hvis man læser med i kommentarerne på TV2's facebookside under indslaget, så vækker beslutningen om bydelsskolen stor undren i det ganske land - hvorfor gå imod alle undersøgelser og tidligere tiltag om bedre og bredere integration af de tosprogede børn? Selv en professor med speciale i integration har i en artikel udtalt stor skepsis overfor det. Men som en byrådspolitiker udtaler sig i TV-indslaget: »Alle børn i Herning kommune er jo børn, som vi skal tage os af på alle måder«, men de måder, som man skal tage sig af dem på, afhænger åbenbart af etnisk oprindelse eller om ens hjerne er helt ligetil eller lidt mere snirklet, for som sagen ligger nu, bliver to svagere grupperinger af børn isoleret og ekskluderet.

Jeg undrer mig også over, hvad der reelt ligger til grund for beslutningen om en bydelsskole - hvem er de forældre, som har udtrykt sig så kraftigt og vedholdende overfor borgmesteren og byrådet omkring den voksende andel af tosprogede elever på Herningholmsskolen? De må have været rigtigt mange eller være venner og bekendte med de rette folk, så de blev lyttet til, imens alle andre forældre, skoleledere og f.eks. medlemmer af lærerforeningen ikke bliver hørt, hverken nu eller inden beslutningen blev taget?

Samtidig er jeg - som forældre til et barn på Sønderager i autismeklasserne - dybt bekymret over, at vores børn skal flyttes ud fra deres kendte og trygge rammer til en skole, som vi ikke kan se skulle være i en god nok stand til, at vores børn vil få det godt der fra starten af. Hvorfor skal flytningen ske over hals og hoved til august 2019, når talentklasserne alligevel skal være på Sønderager, indtil deres nye bygninger er klar? Talentklasserne kommer til at gå på en halvtom spøgelsesskole i mere end et år, hvor inventar, personale og dem, de plejer at møde på gangene, er væk, og så har de ikke engang bedt om det. De bliver desværre bare nu lidt gidsler i vores andres frustrationer, for hvorfor kan de få en ny fin skole, når de mange børn med store sansemæssige udfordringer sendes på en skole, hvor de nuværende »beboere« klager over dårlig luft, dårlige lugte og især temperatursvingninger, som om........

© aoh.dk