We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Omgiven av idioter

3 3 398
12.01.2019

avLinnéa Claeson

I den futuristiska tv-serien ”Westworld” åker människor till en nöjespark som befolkas av androider, artificiella medvetanden som ser ut precis som människor. Där kan människorna göra och bete sig hur som helst utan att bekymra sig om konsekvenserna.

Moralen i den parallella verkligheten är avskild från moralen i den verkliga verkligheten. Precis som i vår parallella verklighet – trafiken.

Någon sätter sig i en bil och i takt med att hastighetsmätaren stegrar ökar antalet svordomar och tveksamma omkörningar.

Jävla idiot! skriker föraren, för från insidan av bilen har alla utanför plötsligt förvandlats till dårar och hatobjekt. Och det är som det ska va.

Det aggressiva beteendet borde få varningssignalerna att ringa så högt att de livrädda passagerarna, som febrilt letar efter något att hålla fast i, får tinnitus och kastar sig ur bilen av skräck. I stället slutar det alltid med att de blir hängande med båda händerna krampaktigt surrade kring det där jäkla handtaget ovanför dörren, det som ingen någonsin har lyckats förklara varför det finns.

Kanske finns det just för att så många bilförare förvandlas till monster och........

© Aftonbladet