We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Fotball-VM, FIFA og skampletten Qatar

2 1 21
12.07.2018

En måned med fotball er nesten over for denne gangen. VM i Russland har gått roligere for seg enn mange ventet. Volden mange spådde på forhånd har blitt dempet av strenge sikkerhetstiltak, og stemningen har stort sett vært helt på topp.

Men et annet drama utspilte seg i kulissene. På stadion, blant andre tilskuere, satt Sepp Blatter, tidligere Fifa-president.

Mannen som egentlig er utestengt fra å delta i fotballarrangementer i seks år, etter en uautorisert betaling på 1,5 millioner pund til tidligere Uefa-sjef Michel Platini. Han som i 17 år ledet en organisasjon gjennomsyret av korrupsjon og bestikkelser. Og som i 2015 selv ble satt under etterforskning i Sveits for korrupsjon.

Han var invitert av Russlands president, Vladimir Putin.

– Måten jeg ble mottatt her i Russland fikk meg til å føle meg som om dette var mitt VM, sa Blatter til reportere utenfor luksushotellet der han bodde mens han var i Moskva.

Det er tre år siden USAs justisdepartement tok initiativ til et raid på et luksushotell i den sveitsiske byen Zurich.

De arresterte flere Fifa-topper. Flere titalls personer har blitt tiltalt og dømt for å ha mottatt flere hundre millioner dollar i bestikkelser, drevet med pengeutpressing og hvitvasking av penger.

Blant disse var nå avdøde Chuck Blazer, tidligere medlem av Fifas hovedstyre. Det var hans varsler som førte........

© Aftenbladet