We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Det ble stadig mer uutholdelig å bo der. Jeg følte jeg ble drevet på flukt

2 2 14
12.07.2018

Jeg bodde i Trondheim i nesten hele mitt yrkesaktive liv, i perioden 1977–2013. Hyblifiseringen var en vesentlig grunn til at jeg valgte å flytte da jeg ble pensjonist.

Jeg bodde i en gammel sentral bygård med 8 eierseksjoner, som over en periode på ca. 20 år ble totalforandret til et hybelhus for studenter, selv om seksjonene fysisk besto – med og uten ombygging. Det var mange hyggelige unge mennesker, og også diverse eiere som bidro konstruktivt til administrasjon og vedlikehold.

Les også lederen: På høy tid at hybelutviklingen blir stoppet

Likevel ble det stadig mer uutholdelig å bo der, pga. en radikal forskjell i selve livssituasjonen mellom meg og alle de andre. Stikkord: hyppig ut- og innflytting, festkultur, horder av besøk på alle døgnets tider, og popmusikk som trengte brutalt igjennom etasjeskillene i en dårlig isolert – og knapt nok reelt isolerbar gammel gård. Jeg markerte så sterk opposisjon at jeg aldri ble valgt som styremedlem. Jeg følte jeg ble drevet på flukt. Trondheim bystyre vedtok 21.06.2018 et viktig forslag for regulering av hyblifisering, fremsatt av Erling Moe, på vegne av V, Ap, MDG, KrF og Sp.

Det vesentligste er at det åpnes adgang for søknadsplikt for fysisk ombygging av bolig (eget hus eller leilighet) via bestemmelse i kommunearealdelplanen om at Plan- og bygningsloven § 31-6, c (om «å slå sammen boliger eller dele opp........

© Adresseavisen