We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

7 версии за инцидента в Азовско море

8 0 52
29.11.2018

Едната е параноична, но много логична

Както е известно, в края на миналата седмица през Керченския проток между Черно и Азовско море се опитаха да минат 3 украински военни кораба – два катера и един буксир. Те бяха обстреляни и пленени от руските власти, половината моряци са арестувани и ще ги съдят, а трима са ранени. Светът пак настръхна – дали от Керч няма да тръгне третата световна война?

Война според мен няма да има, но

инцидентът

очевидно е

предизвикан

нарочно

- за да се вдигне напрежението. Кой обаче е виновен? И кому е изгодно това? След като изчетох десетки статии и коментари из чуждите медии, стигнах до 7 основни версии. Разбира се, те спокойно може да са 70, но тези ми се виждат най-сюжетни.

1. Инцидентът е предизвикан от Путин, за да му вдигне падналия рейтинг. Доскоро одобрението за руския президент беше над 80 на сто, но след пенсионната реформа стигна 66%. Значи е нужна спешна патриотична инжекция.

2. Предизвикан е от президента на Украйна Порошенко със същата цел. В момента рейтингът му се е сринал до 8% одобрение, явно народът вече не го ще. А догодина през март предстоят президентски избори и той гарантирано ще ги изгуби, ако не предприеме нещо решително.

3. Според Юлия Тимошенко Порошенко се кани да отложи или да отмени президентските избори. Той използва инцидента, за да въведе военно положение. Бившата премиерка на Украйна, която лежа в затвора и се превърна в героиня на........

© 24 Часа