We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Българинът пие повече от руснака? Абсурд!

5 0 0
29.09.2018

На какво се дължи тази

статистическа шашма

Българите изпреварили руснаците в къркането? Не може да бъде!

Вярно, това сочат данните на Световната здравна организация – българинът вече пие средно по 12,7, а руснакът – по 11,7 литра “условен спирт” годишно, но…

Но - отчита ли СЗО, че България се е превърнала в кръчмата на братските народи? Около 400 хиляди руснаци са си купили жилища тук, а заедно със семействата, приятелите и гостите, милион-милион и половина идват у нас с намерение да прекарат приятно. И много ясно, че ни надуват статистиката, а в Русия я свалят – пак според СЗО, с около 4 литра условен спирт за 6 години.

Другият братски

народ са

англичаните

- вече ги има във всяко село. Жалко, че са все пенсионери и не допринасят за демографията. Но че пият ракия, пият. Някои дори варят. Но я идете на Слънчев бряг да видите тълпи от къркани английски пубери, отдадени на любимия си спорт, наречен Bar Crawl, т. е. пълзене по баровете.

Алкохолът е евтин, но линейките са скъпи. Докато пияната тълпа първо марширува, а после наистина пълзи от бар на бар, подире ѝ се влачат линейки и прибират детските трупчета от канавката, а след промивка и клизма им връчват сметка за 700-800 евро.

Така че според мен гостите ни надуват статистиката. Някои вероятно идват да пият тук, защото е по-уютно, тъй като е по-мърляво. За руснаците е уютно и това, че нямаме териториални претенции към Русия. Нищо не укрепва дружбата между народите повече от липсата на обща граница.

Но не е важно колко пие човек, а как и защо. Според известния руски философ и националист Александър Дугин пиенето има характера на “инициация”, т. е. посвещаване в някаква духовна общност, в по-дълбока същност. Това е път към истината,........

© 24 Часа