We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Осминафиналите на Шампионска лига - добър повод да загубим малко пари

2 1 13
12.02.2019

Февруари е специален месец. Нещо като Серхио Агуеро е, който бие не само по нисък ръст останалите нападатели в английската Висша лига, ами и по продуктивност. За скромните си 28 дни (отговарящи на 173-сантиметровия ръст на аржентинеца) февруари предлага доста краен продукт.

В рамките на само една седмица – между 11 и 17 февруари, хората получават комерсиална причина да засвидетелстват любовта си, както и възможността да отпразнуват факта, че ще се напият, щото така. Тия неща обаче не са толкова интересни, колкото другото събитие, което също ще се случи във въпросните 7 дни, а именно - началото на елиминационната фаза на Шампионската лига.

Всяка година към края на януари проверявам какъв ден от седмицата се пада Свети Валентин, тъй като има 28,57 процента шанс да е вторник или сряда, когато са и осминафиналните мачове от турнира на шампионите. Така разбирам дали Денят на влюбените ще мине под знака на футбола, или на романтиките. Е, тая година нямам късмет и 14 февруари е четвъртък, което означава, че в двата дена преди него ще трябва да гледам как някакви хора ритат някаква топка.

И понеже съм добър самарянин, ще ви споделя прогнозите си за първите осминафинални сблъсъци от Шампионската лига. Вследствие, на което ще можете да загубите малко пари от залози, и/или да ми се смеете колко не разбирам от футбол.

Тази вечер от 22 часа са първите мачове: "Манчестър Юнайтед" - "Пари Сен Жермен" и "Рома" - "Порто". Припомням, че в действие вече влиза системата за видеонаблюдения в помощ на съдиите (VAR).

Ако от УЕФА не бяха пръснали осминафиналите в две седмици, за да издоят кравата, която пасе телевизионните права, тоя мач нямаше да го излъчват по нито една родна телевизия. А от гледна точка на фаворитите в турнира сблъсъкът ще излъчи „отбора, дето искаме да ни се падне на жребия за следващата фаза“.

За да избегна неловки шеги за дашност, просто ще кажа, че през сезона „Рома“ вкарва почти по 2 и пускат по 1.3 гола средно на мач в италианското калчо, което е добра предпоставка зрителите на мача във вторник да не умрат от скука.

Защитата на „Порто“ обаче (поне в местното първенство) е доста солидна - „драконите“ са инкасирали само 12 попадения в 21 мача, така че все пак не си хвърляйте парите на точен резултат 5:3 или сходни залози.

Прогноза: 2:1

Когато държите омлет на 2 месеца в хладилника си, лека-полека и пресните неща в него започват да миришат на камила. Е, преди близо два месеца в Манчестър най-накрая се отърваха от омлета (Моуриньо) и вече всичко е по мед и масло. Под ръководството на Оле Гунар........

© Клуб Z