We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Няма Григор, но има турнир

2 0 0
11.02.2019

Четвъртото издание на тенис турнира "София оупън" приключи снощи. Победителят - Данийл Медведев, не е неочакван. Руснакът бе един от фаворитите и предвид формата му от началото на годината, напълно закономерно си тръгна с титлата. Други си тръгнаха доста по-рано. Нормално - така е навсякъде.

През 2018-а считахме, че бъдещето на надпреварата е под сериозна заплаха след отказа на Григор Димитров да участва. Тогава най-добрият ни тенисист обяви, че изпитва болки в рамото и трябва да си почине една седмица. И не защитава титлата си.

След "София оупън 2019" обаче организаторите, а и българските фенове на най-популярния индивидуален спорт имат повод за оптимизъм. Ето защо.

Гришо не игра на първия "София оупън" през 2016 г. Въпреки това, особено през уикенда - в края на надпреварата, в залата имаше доста публика. За първи път в България се провеждаше мъжки тенис турнир от толкова висок ранг - някои отидоха защото обичат спорта, други само от любопитство.

Димитров реши да участва на следващата година и еуфорията беше неописиуема. В дните, в които Григор играеше, нямаше и едно свободно място в залата. Развихри се черна борса за билети. За тенис! Първата ни ракета спечели финала и всички бяха доволни - нещата вървяха идеално "по всички параграфи".

Ами сега? Това бе въпросът през 2018 г., когато Димитров не беше в залата. Считаше се, че заслугата да има доста хора отново е негова, тъй като хората са си купили билети по-рано.

Още миналата есен стана ясно, че Димитров няма намерение да участва през 2019-а. А от прословутото му интервю пред........

© Клуб Z