We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Произнесената диагноза за “Левски”

3 0 1
12.01.2019

„Липсата на гаранции за дългосрочност на проекта и за правомощия, така че да приложа всичко, което съм научил от големите европейски клубове, ме принудиха да взема това решение… Трябва да се мисли стратегически и да се мисли няколко хода напред. Под няколко хода напред имам предвид няколко години. На думи всички стоеше така, но аз настоявах тези думи да бъдат написани, за да имам гаранция, че стъпвайки в длъжност ще имам всички пълномощия да наложа всички тези практики на управления. Моята задача беше да направя така, че клубът да започне да работи като печеливш или поне не губещ бизнес. Това няма как да стане бързо… Освен това не мога да свърша всичко сам. Оттам стана ясно, че няма как да се получат нещата.”

Така заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев обясни пред Спортно шоу “Гонг” по “Дарик радио” защо е отказал на собственика на “Левски” Спас Русев директорски пост на “Герена”.

Колев така и не стигна до “Левски”, но добре се е запознал със ситуацията в любимия си клуб, пък и от години е в управлението на футбола. И произнесе диагнозата на “синята” болест - липса на перспектива, липса на време, липса на план.

Не, че тези неща не личат отдалеч. Не е нужно да си управленец, за да ги забележиш.

Какво се случи? На Спас Русев беше предложен човек (предложи го запалянковският тръст “Синя България” - акционер в “Левски”), който да се заеме с оперативната власт в клуба, да опита да го реформира и да смени модела му, за да........

© Клуб Z