We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ако циганите пребиват полицаи или командоси, нещо не е наред

3 1 120
11.01.2019

Животът ме чу и ми се присмя. При едно от поредните улични нападения си казах: Как пък не можаха да попаднат на командос?! Е, попаднаха.

Вижте колко сериозно звучи: „Един мъж бе пребит от двама мъже.“ Точно на обратния край на сериозното обаче звучи следното: „33-годишен командос от бригада „Специални сили“ бе пребит от две циганчета.“ Вие преценете кое е по-близо до истината. За мен по-вярно е второто, колкото и лош вкус да е в този момент да се търсят такива отсенки. Ненапразно колегите на бития стократно обявиха, че е бил нападнат в гръб, а информациите престанаха да съобщават възрастта на побойниците – на 17 и 21 години. Толкова по този въпрос, свързан с бойната подготовка на командосите, които по любителската ми представа би трябвало да могат да се отбраняват от улични гамени, независимо дали са нападнати в профил или в анфас. Извинете за неспазването на обратната политкоректност, която е толкова неуместна, колкото и самата политкоректност в случая.

Много е неприятно да си го признаем, но ако циганите пребиват полицаи, когато те отиват по сигнал за силна музика, или командоси, с които се спречкват на пътя, нещо не е наред както при циганите, така и при полицаите и командосите. И не ми излизайте с лицемерието, че полицаите и командосите не посягат от респект към Българския хелзинкски комитет. Всички знаем, че полицаи бият цигани, само че в ареста, под покрива на полицията – съжалявам, ако тези истини не ви изглеждат благоприлични, но те не стават по-приятни, ако ги премълчаваме.

Но не е това най-важното. Пребитият случайно е командос, можеше да бъде обикновен цивилен човечец. Щеше да се случи същото и реакцията щеше да е същата. Събират се едни хора под знамена, крещят........

© Клуб Z