We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Нашите управници живеят в миналия век. И то в социалистическия му вариант

7 1 49
05.12.2018

Става все по-очевидно, че разнообразните недоразумения, които ни причинява властта, се дължат на една основна причина. Не, не е само до алчност, морална нечистоплътност или природна глупост. Просто не са разбрали, че вече е XXI век. Живеят с по един-два века назад.

Каква е разликата ли?

В XXI век през последните седмици аз гледам разпродажби на соларни панели. Стигам до извода, че догодина по това време за около 5000 лева (цената на стара кола) ще мога, с наличната ми фотоволтаична система, да кача капацитета от 5 киловата на 10. И завинаги да се откача от ЕРП-то.

Искам ток - правя си го сам. Като онова с кравата: имам си такава - пия мляко. След още пет години цената ще е наполовина и всеки човек на приличен трудов договор ще може да си произвежда семейния ток.

Ако слушате властта обаче, след пет години ще сме не в 2023-та, а в най-добрия случай нейде около 1953 г. Ще строим АЕЦ по технологии, за последен път били „нови“, когато съм тръгвал в първи клас. Едни десетина милиарда ще трябва да бъдат гръмнати в това „мирният атом“ да ти пържи яйца вкъщи.

Пак според обитателите на ХХ век голям удар ще е да заложим на руския газ. Да инвестираме към два милиарда в нова газопреносна мрежа за газа на "Газпром". Срещу което да получаваме към 1 процент възвръщаемост........

© Клуб Z