We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

ЦСКА - има ли живот след смъртта

7 0 0
12.10.2018

“Без ЦСКА не мога и миг да живея, за ЦСКА ще викам, ще скачам, ще пея. Емблемата ще браня дори с кръвта си и в огъня ще вляза да пазя честта си…”

Така се пее в един от рефрените на агитката на ЦСКА. Ключовата дума в случая е “емблемата”. А на “червената” общност й се отвори вдъхновение за песни, след като вчера, часове преди изтичане на крайния срок, запалянковската фирма “Ред енимълс” плати почти 8 милиона лева за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД.

Сред тях са марки на ЦСКА, а също така земи, стари екипи, амортизиран автобус и т.н. ненужни неща. Важна беше емблемата. А и след като бяха платени - реално от Гриша Ганчев и неговия бизнес партньор Юлиян Инджов, близо една трета от дълговете на старото дружество, беше спасена някаква чест.

Какво обаче следва сега? ЦСКА-София може ли вече да се счита за ЦСКА?

Правната страна

Ако попитате по-голяма част от привържениците на “червените”, този въпрос не е стоял. За тях ЦСКА-София си е ЦСКА. Защото играе на “Българска армия”, там е музеят с купите, отборът носи червените фланелки и най-важното - мнозинството от публиката го подкрепя. Жив е, винаги е бил.

Но вече години наред, откакто трае сагата с фалита, продължава да се говори за приемственост, наследство и т.н. От правна гледна точка нещата стоят така: история, титли, успехи не са предмет на правна регулация в........

© Клуб Z