We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Дами дърпат спусъка за лов, спорт и самоотбрана Търновски спец разкрива пред “Труд” тенденциите в търговията с пушки и пистолети

6 0 1
04.09.2018

Оръжието е страст, хоби, спорт, сигурност и дори цяла наука. Най-голям афинитет към сериозния набор боен арсенал имат ловците, които са над 120 000 в България и непрекъснато се увеличават, а част от тях са дами.

Напоследък се оказва, че пушкалата не са само мъжка играчка.

“Има много жени с големи технически познания и стрелкови умения. Могат да ти скрият шапката на оръжейна тема. Обикновено си избират оръжие за лов, спорт или самоотбрана. Имаме и клиентки, които купуват оръжие като подарък на мъжете си по различни поводи”, споделя Александър Павлов, който притежава специализиран оръжеен магазин във Велико Търново и е от водещите предприемачи в този бранш у нас.

Оръжейникът е категоричен, че клиентите му са скъпи и сред тях има министри, футболисти, индустриалци и представители на много други съсловия.

Търсените ловни оръжия са предимно от 12-ти и 16-ти калибър, както и нарезни карабини.

“Най-продаваното оръжие е гладкоцевно, 12-ти калибър за едър и дребен дивеч, както и за птичи лов, което е и най-разпространено у нас”, споделя Александър Павлов.

Вещият оръжейник........

© Труд