We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Режимски медији избегавају да пренесу јасне ...

4 0 0
12.07.2018

Поруке државног врха Руске Федерације упућене Србима, које је пренео актуелни министар Ненад Поповић на конференцији за штампу у манастиру Бањска на Косову и Метохији, у српским медијима су прошле незапажено.

Руски државни врх је Србима на Косову и Метохији поручио да Русија никада неће признати независно Косово нити ће му дозволити пријем у Савет безбедности УН. У поруци се такође каже да се Руси надају да ће решење за статус Косова и Метохије бити у оквиру Резолуције 1244 и у складу са Уставом Републике Србије.

Министар Поповић је још додао да ће Руска Федерација помагати Србе у јужној српској покрајини у сваком смислу, и економском и политичком.

Имајући ово у виду, није у праву некадашњи амбасадор РФ у Београду Александар Конузин који каже да Руси не могу да буду већи Срби од Срба. Могу, ако је тај Србин у лику председника Републике Србије који се спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са Приштином који је супротан Резолуцији 1244 и није у складу са Уставом Републике Србије.

Министар Поповић није пренео такође званичан став владајуће Јединствене Русије који гласи да потписивање свеобухватног мировног спорзума Београда и Приштине значи капитулацију Србије. Капитулацију, јер подсећа на Минхенски споразум закључен 1938. године између Немачке и Чехословачке, у којем се Чехословачка одриче своје Судетске области. Став Јединствене Русије је, да имајући у виду геополитичку ситуацију у свету, да је........

© НСПМ