We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Кирил Сакскобургготски – Княз на колело

2 0 81
12.07.2018

Кирил е вторият син на цар Симеон Сакскобургготски и царица Маргарита. Вчера той стана на 54 години. Официалното му монархическо название е “Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски”.

Синът на Симеон II не работи като княз. Той е инвестиционен банкер. При това изключително образован. За себе си казва, че е от България, че е израснал в Испания, че има германска фамилия, че живее във Великобритания, но е българин. Когато бил дете, искал да е шофьор на камион. Виждало му се най-вълнуващото нещо на света. По-късно искал да бъда учен в теоретичната физика, но мечтата му винаги е била да бъде независим. Това разказва в интервюта пред български медии самият княз Кирил и споделя, че първите му изкарани пари били от бране на домати.

Е, и князете/принцовете могат да са обикновени хора. И да вършат много неща, като другите, които например се возят в градския транспорт. Българският княз Кирил, който живее в Лондон, предпочита да е анонимен. И всеки ден се вози, но на… колело – не понасял големия трафик и трудното намиране на места за паркиране. Всекидневният му начин на живот в британската столица говори друго за него. Графикът му е почти един и същ. Работи много, излиза от къщи около 6,30 сутринта и кара колело до офиса. На път за работа се спира във фитнеса за около час. Кирил работи по цял ден, организира срещи с клиенти, следи икономическите новини, анализира информацията. Тъй като синът на Симеон II се занимава с инвестиции, затова трябва да взима бързо правилните решения.

Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски, е роден на 11 юли 1964 г. в Мадрид. Кирил израства в дома си в испанската столица все едно е в България. Според спомените му всичко около него било българско – храната, картините по стените, а децата вкъщи непрекъснато слушат невероятни истории за България. За братята........

© Труд