We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

С европоста си идва и акълът. И с него си отива?

3 0 4
12.07.2018

/Поглед.инфо/ Навремето имаше златни ръководители, които си тежаха на мястото. Но имаше и такива, за които все се търсеше подходящо устройване - от млекокомбината в обувния завод, от обувния в хлебозавода, от хлебозавода в печатницата - и все като директори. И като ги попиташ имат ли акъл за новото поприще, в което никога не са се подвизавали, отговаряха убедено, че акълът си идва с поста.

По отношение на втория тип кадри и до днес като че ли нищо не се е променило. Пожарникари, физкултурници, сервитьори и джазбандисти не само бяха настанени на ръководни позиции, но и се добраха до върха на държавата. С познатата отпреди увереност, че с поста си идва и акълът. Колкото и да е странно, в някои случаи това дори е полезно. Особено ако имаме очи да видим как най-отговорни представители на властта заговориха по друг начин след поемането на европредседателството.

Наскоро премиерът ни, мотивирайки необходимостта от промяна в миграционната политика на ЕС, отбеляза, че ако във Вашингтон или Ню Йорк кацне пътник без документи, той няма да бъде допуснат в страната. Това е безкрайно логично, но не и когато става дума за Европа, поне доскоро. В настоящата колонка преди три и повече години........

© Поглед Инфо