We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Евроизборите - или бърза промяна, или смъртоносно бездействие!

3 0 519
12.02.2019

/Поглед.инфо/ Европейските избори на 26 май се очертават като трансформационно събитие. Не само за Европейския съюз, който се задъхва под тежестта на стария си елит и преяли бюрократи, но и за България. Тези избори, в техния идеален и утопичен вариант, би трябвало да покажат нови тенденции, нови посоки, дори нови идеи за развитие, защото тиранията на досегашното статукво изсмуква жизнените сили на стария континент.

В България пък това важи с двойна сила. Страната ни е заклещена в политическо безвремие и обществена безнадежност. И всичко това няма как да бъде скрито от сладникавата медийна реалност, която ни поднасят по всякакви начини - с обилно отразяване на работните срещи на ГЕРБ, с умопомрачителната любов към премиерските изяви и с постоянното пренебрегване на истинските проблеми.

Това е шизофрения, която не може да продължи до безкрай!

В такива мигове казването на истината е революционно занимание!

Това е бунт срещу клишетата, бунт срещу лъжата, бунт срещу постоянните схеми за измама на обществените настроения!

България все още няма своето движение на жълтите жилетки, но е пълна с гневни хора, които повече не искат да търпят.

Тези хора са истинските жертви на несвършващия преход!

Това са заложниците на постоянните експерименти, на политическото инженерство, на досадната ситуация, в която управляващите са импотентни, а опозицията смята, че с кресливост може да изпъкне!

Старият Маркс обаче отдавна е доказал, че в такива мигове са важни не намеренията, не красивите думи и обещания, а реалните действия, въплътени в цялостна идеология. На нас не са ни необходими хора, които рециклират изтърканите думи и баналните послания. Необходими са ни автентични действия за промяна, защото липсата на такава е основен тумор на обществото.

И заради това изборите се появяват като надежда!

Като знак, че хората заедно, обединени от кауза, все още имат думата в политическите процеси, а не са превърнати в пешки в игра, която отдавна се играе само по правилата на елитите!

Не сме загубили надеждата, че демокрацията е нещо реално, а не фасадно!

Понякога революцията може да дойде с бюлетини, особено когато липсата на надежда сама по себе си стане фактор за действие! Европа и България се докараха точно до това положение!

Изходът е........

© Поглед Инфо