We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Демографският срив като геноцид По раждаемост сме на 210-о място от общо 224 държави

4 0 6
11.01.2019

Само в единение можем да се противопоставим на изчезването ни

България е в клинична смърт – топи се с 8 (дори и повече) души на час. През 1989 г. населението ни е около 9 милиона. Според справочника на ЦРУ, към месец юли 2017 г. сме 7 101 510 души. Оценката включва и двата (или повече) милиона, емигрирали в ЕС, САЩ, Канада и други страни, доколкото имената им фигурират в ЕСГРАОН и в избирателните списъци. Сходни данни сочат НСИ, Докладът за състоянието на националната сигурност през 2017г., приет от НС, прогнозата на „Евростат“.

Ясно е, че спрямо 1989 г., 1,9 милиона са намерили смъртта си. Демографската загуба е над 21 %. (За сравнение, изследванията на учени-османисти като Христо Гандев, Бистра Цветкова, Вера Мутафчиева, сочат между 1/3 до ? демографска загуба през стоте години следосманското нашествие). Или, темпът на загуба на българския генофонд днес е най-малко 2 пъти по-ускорен от темпа на загуба през първия век на османското иго. В близките години още 630 000 български граждани са на път да минат в отвъдното.

Доклад на ЕС сочи, че България надвишава средната за ЕС смъртност по 17 показатели, като при пет от причините (болести на кръвообращението; злокачествени образувания; мозъчно-съдови; на сърцето; състояния по време на бременност и раждане) страната ни е на първо място. Според Световната здравна организация (СЗО) тези заболявания се отключват от рискови и стресови фактори, породени от външни дразнители, нагнетяване на страх, неблагоприятна социална среда и пр. Особено сериозен фактор на риск и стрес е т. нар. енергийна бедност: според официалните (чувствително занижени!) данни, 30% от българските граждани не могат да покриват сметките си за ток, парно или твърдо гориво. И по този показател страната ни заема първо място в ЕС. В същото време, по раждаемост на 1000 души, сме на 210-о място от общо 224 държави. След като не е изложен на катастрофални природни бедствия, епидемии или войни как и защо българският генофонд намалява толкова мащабно?

Стресът и мизерията в България са фактори, изкуствено създавани и насилствено налагани против волята на хората. Оттук и........

© Труд