We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Анна Заркова за книгата си „Българската мафия, както я видях”: Написах я, както се шие гоблен – бод по бод, получи се тъжна картина

4 0 0
09.12.2018

Чувстваме се като в претъпкан автобус, в който смърди и ни обират

Изключително търсена, четена, ценна и навременна се оказа книгата “Българската мафия, както я видях” на известната журналистка от в. “Труд” Анна Заркова. Това доказа сериозният интерес към творбата при представянето й в събота във Велико Търново.

В деня, когато студентската младеж празнуваше, десетки търновци от различни възрасти и професии се събраха в култовия Клуб “Седем” в болярския град, за да разговарят и лично да се запознаят с Анна Заркова, която е едно от знаковите имена в родната журналистика.

“Това е нашата книга, не моята книга. Сигурна съм, че всеки от вас може да напише такава книга, под такова заглавие, защото мафията е част от нашия живот и тази част става все по-голяма и по-голяма. Чувстваме се като в претъпкан автобус, в който смърди, настъпват ни, бъркат ни в чантата и ни обират, гадно и обидно е… “, каза пред препълнения с хора от различни възрасти и професии Клуб “Седем”.

“Чест е, че ни гостува най-смелата жена в България”, приветства я домакинът Емил Йорданов, по-известен като DJ Емо.

Катя Виткова от Издателска къща “Авлига” обясни, че добиващата все по-голяма популярност книга представя труда на Заркова като криминален журналист през последните две десетилетия и съдържа факти, материали, интервюта, документи.

“Това е картина на близкото ни минало и настояще. Описани са тежки престъпления, обществени катаклизми, по които често се шуми ден, два, три, после се забравят и остават без последствия”, сподели Катя Виткова.

“Трябваше да минат години, представителите на групировките ВИС и СИК да се настанят в лъскави офиси, пиарите им да започнат да се обаждат, за да предлагат “важна” информация, докато се оказа, че корупцията се шири под различна форма и се........

© Труд