We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

"Моделите" на Доган и Пеевски разцъфтяха при модела "Борисов"

5 0 3
12.10.2018

Онзи ден чух неповторимия Мустафа Карадайъ да зове мен и останалия свят да инвестираме в родната икономика. Да инвестираме не как да е, а "по модела на господин Доган". "С частните инвестиции ще развиваме икономиката, ще създаваме работни места, ще увеличаваме брутния вътрешен продукт на страната" и т.н и т.н. Леко се зачудих какъв е пък този модел, но Г-н "Сички ще бъдете ДеПеСе", ми обясни напълно подробно какво има предвид. Има прeдвид как г-н Ахмед Демир Доган надиплил цели 3500 лв. и купил 70% от ТЕЦ-Варна. Сега подозирам, че там г-н ще си увеличава брутния частен продукт и придатъка ще го поддържа като свой студен резерв.

Познавам няколко души, които биха извадили 3500 лв., но за разлика от г-н хидролога Доган,

не познавам никого в ГЕРБ, който да ми хариже ТЕЦ

и да ми плаща всяка година за евентуалните ми мегавати. И да ми включи ТЕЦ-а в новия 10-годишен план за развитие на преносната електрическа мрежа на България за периода 2018-2027 г.

Имам и друг проблем - не познавам собственик, който да ми продаде ТЕЦ за 3500 лв. Е, разбира се, вие може да познавате.
Както се казва: Дай боже всекиму ТЕЦ. Хубаво е от ДПС да инвестират още - сега, например, собствениците на "Аджъбадем" продават най-голямата група лечебни заведения в България - дано Доган купи и болница. Сигурен съм, че държавата моментално ще направи така, че всички лечебни пътеки да водят към нея.

Може и по модела на г-н Пеевски да инвестираме, пак ще сме добре. Вървят му добре нещата - 35-40 млн. от дивиденти изкара. В парламента също е ОК - 3 законопроекта написа, сега ще мине и третият. КПКОНПИ го нищи по документи - "няма нищо незаконно". Прокуратурата го проверява - чист е като сълза, а проверявалата го прокурорка расте в кариерата. Враговете му се скитат немили-недраги из чужбина. Успешен........

© СЕГА