We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Бог да прости Виктория Маринова, а тя на нас! Начинът, по който бе използвана смъртта й, е невиждано дъно

3 0 139
11.10.2018

Сагата с трагедията около убийството на Виктория Маринова приключи. В последните няколко дни това беше най-коментираната тема и предизвика бурна обществена реакция не само у нас. България бе по първите страници на световни медии, страната ни бе оклеветена като място, където убиват журналисти.

„Световната журналистика скърби за 44-ата си жертва. 30-годишната Виктория Маринова, майка на две деца, която бе жестоко убита. Нейното „перо“ подразни режима на Борисов. Убита, докато разследва нередности по отношение на финансови средства от ЕС. Нейните разследвания са фокусирани върху корупцията в държавата. Според българските медии изнасилването е направено, за да заблуди разследването. Мотивът на извършителя е един: убийството на Маринова да бъде наказателен пример… В репортажа си Маринова разкрива, че 30% до 40% от финансиране, получено от група компании, са били използвани за подкупи. Виктория Маринова е популярна журналистка в България, смятана за най-добра в разследващата журналистика“. Така описаха бруталното убийство на Виктория Маринова гръцките медии.

Антикорупционни групи и евродепутати призоваха българското правителство и власти да разследват смъртта на журналиста. Представителят на ОССЕ за свободата на медиите Арлем Дезир........

© Труд