We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Гърция се продава от небрежност Цялото държавно имущество бе прехвърлено тихомълком в чуждестранен суперфонд

4 0 46
26.09.2018

Гърция продава историческото си наследството. Колкото и скандално да звучи, факт е, че бюрократичната машина докарала южната ни съседка до финансов колапс, хвърли от небрежност в ръцете на европейските кредитори и националното самочувствие на гърците, които са в шок!

В този момент Акрополът, Олимпия, Вергина, Кносос и всички музеи на страната принадлежат на една организация, която се управлява от германци, французи, датчани и финландци. На база груби изчисления, активите с археологическа стойност, прехвърлени в създадения гаранционен суперфонд, надвишават 10 000.

Както е известно слънчева Гърция освен море и вкусна храна има и финансови дългове. 30 мил. туристи пристигат в страната всяка година, за да отдъхнат там и да посетят музеите. Оставят и парите си там, с които гърците не само живеят, но изплащат и вноските на своя дълг.

Нещата се объркаха след нахлуване на кризата и международните кредитори, които започнаха да търсят начини, за да си вземат обратно дадени назаем пари. Дължимата сума, за малка страна като Гърция предизвиква световъртеж, след като и до днес надхвърля 360 мил. евро.

От 2010 г. когато започна първата програма за подкрепа или меморандумът, както я нарекоха гърците (три меморандума бяха необходими в крайна сметка, за да се съвземе някак си тяхната икономика), кредиторите поставиха като условие на Гърция да предприеме смели приватизации.........

© Труд